Ballina / InfoGlobi (page 30)

InfoGlobi

Punësimet familjare dhe emërimet përmes njohjeve politike

tryeza per punesimet jo meritore

Punësimet familjare në institucionet dhe ndërmarrjet publike janë shndërruar në dukuri. “Punësimi në Kosovë po bëhet mbi baza familjare, kurse postet e larta rezervohen zakonisht për personat që kanë lidhje me politikanë”. Ky është konstatimi që doli nga konferenca e djeshme e organizuar nga Ambasada e Britanisë së Madhe në …

Lexo më shumë

REL: A e pengon taksa anëtarësimin e Kosovës në organizata ndërkombëtare?

qeveria

Janë të paktën tri synime në agjendën aktuale të Kosovës për anëtarësim në organizata e mekanizma ndërkombëtarë. Përpjekjet e sërishme për anëtarësim në organizatën e INTERPOL-it (Policinë Ndërkombëtare), pastaj anëtarësimi në Këshillin e Evropës dhe në Organizatën Botërore të Tregtisë, janë disa nga prioritetet që përmenden në këtë drejtim. Por, …

Lexo më shumë