Ballina / InfoGlobi (page 3)

InfoGlobi

Studimi i ri: ushqimet fast food mund të shkaktojnë sëmundje të trurit

insekt burgeret

Një studim i Universitetit Kombëtar Australian (ANU) paralajmëron për një lidhje ndërmjet kalorive të shtuara në ushqimet fast food dhe sëmundjeve të trurit, ndër të tjera edhe demenca. Ekspertët thonë se njerëzit po e “gërryejnë” trurin e tyre nëpërmjet ushqimeve të këqija dhe mungesës së ushtrimeve fizike. Studimi gjithashtu përforcon …

Lexo më shumë

Kosovë, shoqëria civile kundër projektligjit për financimin e partive

vetevendosje ligji i partive

Në Kosovë përfaqësues nga njëqind organizata të shoqërisë civile po kundërshtojnë projektligjin për financimin e partive politike, i cili sipas tyre pavarësisht ndryshimeve len sërish hapësirë për keqpërdorime. Në një protestë të organizuar sot në Prishtinë për të shprehur këto pakënaqësi, përfaqësuesit e këtyre organizatave u penguan derisa po përpiqeshin …

Lexo më shumë