Ballina / InfoGlobi (page 2197)

InfoGlobi

KS sot shqyrtohet raporti për Kosovën

OKB

Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara do të diskutojë sot për Kosovën në raportin e rregullt tremujor të cilin do ta paraqesë Sekretari i Përgjithshëm i KB së,  Ban ki Moon. Raporti pritet të trajtojë situatën e përgjithshme të sigurisë me një vështrim edhe për zgjedhjet, përfshirë edhe veriun …

Lexo më shumë

Sociologjia sot

Entela Binjaku

“Literatura që ne përdorim, studimet me të cilat këshillohemi, studimet që kryejmë apo dhe publikimet tona na kanë afruar gjithmonë e më pranë mendimit sociologjik bashkëkohor, por edhe ballafaqimi me to sot është më i matshëm dhe lehtësisht i vlerësueshëm” kështu shprehet në një intervistë për “Pafokus”, sociologia Entela Binjaku.  …

Lexo më shumë

Arti i Mahmoud Farshchian-it

Shkruan : Fahredin Shehu Mahmoud Farshchian është emri i mjeshtrit më të madh të pikturës Iraniane. Piktura Iraniane ka kaluar nëpër disa etapa dhe ka arritur që të jap një emër të njohur edhe përtej kufijve të Iranit. Prej Iluminacioneve të teksteve sakrale, kaligrafisë, motiveve florale në murale dhe arabeska …

Lexo më shumë

Qeveria: Ja çfarë nënshkruajtëm për telekomunikacionin! DOKUMENT

Qeveria u ka shpërndarë mediave marrëveshjen e Telekomunikacionit dhe të Energjisë, që kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi dhe kryeministri i Serbisë, Ivica Daçiq e kanë nënshkruar në Bruksel. Në vazhdom keni të plotë marrëveshjen, siç e ka dërguar Zyra për Media e Qeverisë. KODI: Kosova nga marrëveshja për telekomunikacionin lidhur …

Lexo më shumë