Ballina / InfoGlobi (page 20)

InfoGlobi

Kosovë, korrupsioni i nivelit të lartë mbetet i pandëshkuar

Kosovë, korrupsioni i nivelit të lartë mbetet i pandëshkuar

Zyrtarë të misionit të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë, bën thirrje të mërkuren që institucionet e sundimit të ligjit në Kosovë të rrisin rezistencën kundër nivelit të lartë të korrupsionit. Thirrjet ishin pjesë e konferencës mbi “korrupsionin e nivelit të lartë”, që sipas organizatave ndërkombëtare dhe vendase është …

Lexo më shumë

REL: Në Beograd u mbajt tubim përkujtimor për viktimat shqiptare të luftës në Kosovë

beograd perkujtohen viktimat shqiptare te luftes

Organizatat joqeveritare “Iniciativa e të Rinjëve për të Drejtat e Njeriut” (YIHR), “Fondi për të Drejtën Humanitare” dhe “Gratë në të zeza” organizuan të martën në Beograd, një tubimi përkujtimor për krimet ndaj shqiptarëve të Kosovës, trupat e të cilëve janë gjetur në varrezën masive në Batajnicë të Beogradit. Tubimi …

Lexo më shumë

Rasti i Drenasit; Nga paraburgimi, avokatit Halilaj i shqiptohet masa e arrestit shtëpiak

gazmend halilaj

Avokati, Gazmend Halilaj është liruar sot nga paraburgimi. I njëjti po mbahej në paraburgim nën dyshimet se për veprat penale “keqpërdorim i detyrës zyrtare”-  neni 422, “keqpërdorim seksual duke keqpërdorur pozitën zyrtare apo profesionin”-  neni 239 dhe veprës penale “frikësim gjatë procedurës penale” nga neni 395 i Kodit Penale të …

Lexo më shumë