Ballina / InfoGlobi (page 2)

InfoGlobi

Daka për zgjedhjet në veri: Kosto e planifikuar do të jetë 471 mijë euro për dy raunde

Daka

Kryetarja e Komisionit Qendëror të Zgjedhjeve, Valdete Daka, ka thënë se buxheti i planifikuar për zgjedhjet në veri të Kosovës është 471 euro. Ajo ka dhënë të premtën një intervistë për magazinën informative “55 minuta” të RTK-së, ku ka konfirmuar se institucioni që drejton është gati për zgjedhjet që do …

Lexo më shumë

Si mund të shmangen konfliktet sot nëpër botë

Rachel Kleinfeld & Robert Muggah

Konfliktet e ardhshme, do të zhvillohen kryesisht nga kartelet e drogës, grupet mafioze, bandat dhe terroristët. Ka ardhur koha, të rishikojmë rregullat tona të angazhimit Nga Rachel Kleinfeld & Robert Muggah Bota është më pak e dhunshme sot, në krahasim me gati çdo epokë tjetër në historinënjerëzore.Edhe pse është e vështirë të besohet, vdekjet nga konfliktet e armatosura midis shteteve,kanërënë në mënyrë dramatike që nga viti 1950. Pavarësisht qindra mijëra të vdekurve në luftërat civile vitet e fundit, numri i viktimave ka pësuargjithsesi një rënie dramatike që nga fundi i Luftës së Ftohtë. Pas një rritje gjatë dekadëssëkaluar, edhe vrasjet e lidhura me terrorizmin, kanë filluar të bien. Vetë vrasjet në përgjithësi, kanëpësuar rënie në pjesën më të madhe të botës. Kjo duket sikur jep shkas për të festuar, por historia nuk mbaron këtu. Megjithëse bota ka bërënjëpunë të mirë në reduktimin e formave të caktuara të dhunës, të tjerat janë në rritje, veçanërishtdhuna shtetërore kundër qytetarëve dhe dhuna kriminale nga mafiet, kartelet e drogësdhe bandat. Për me tepër, vrasjet shtetërore dhe ato kriminale, shpesh ndërthuren me njëra- tjetrën. Kjo nukdo të thotë, që reduktimi i gjakderdhjeve …

Lexo më shumë