Ballina / Shkencë / Australi : Plazhet në Sidney mbushen me krijesat e rralla ” Blue Dragon “
dragoi i kaltert sindey australi

Australi : Plazhet në Sidney mbushen me krijesat e rralla ” Blue Dragon “

Australi : Plazhet e Sydney janë mbushur me krijesa të çuditshme me pamje si dragonj, të cilat janë po aq të rrezikshme sa kandili i kaltër i detit.

Të quajtur “dragonjtë e kaltër të detit”, këto krijesa të çuditshme duken sikur diçka nga filmat.

Të gjetura në plazhet Freshwater dhe Curl Curl në veri të Sydney, në Australi, krijesat e kaltra të detit kanë habitur njerëzit.

Edhe pse në pamje krijesat duken mjaft të bukura për t’u prekur, ekspertët atje kanë paralajmëruar se thumbimi i tyre është i rrezikshëm, e mund të jenë edhe vdekjeprurës.

Këto krijesa dalin në plazhet e Sydney çdo vit, por ngordhin sapo të dalin në breg.
 

Burimi:

The Sun: Mysterious ‘blue dragon’ sea creatures with venomous stingers wash up on Sydney beaches in their hundreds

Më shumë për këtë krijesë mund të lexoni edhe në WIKIPEDIA

 

@Fluidi

Provo po ashtu

Si shfaqen mikrobet shëtitëse nëpër botë

Si shfaqen mikrobet “shëtitëse” nëpër botë?

Rreth 20 vjet më parë, shkencëtarët filluan të gjenin viruse të ngjashme gjenetikisht në mjedise …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.