ATK-ja trajton mbi 500 raste për rritje të çmimeve

Administrata Tatimore e Kosovës ka trajtuar 516 raste nga gjithsejtë 1, 809 thirrjeve të pranuara nga qytetarët për rritje të çmimeve nga biznese .

Në një komunikatë për media, ATK thotë se ka diferencë mes numrit të raportimeve dhe numrit të rasteve të trajtuara, pasi që përmes linjave të hapura telefonike në të shumtën e rasteve, për një biznes të njëjtë është raportuar dhjetëra herë.

“Si rezultat i vizitave në terren, është konstatuar se një numër i konsiderueshëm i bizneseve kanë rritur çmimet e produkteve bazike ushqimore, si dhe atyre farmaceutike, andaj ATK në bashkëpunim me organet kompetente, duke përfshirë këtu inspektoratin e tregut, prokurorin dhe policinë, bazuar në raportet e inspektorëve tatimor do të ndërmarr veprime ligjore”, thuhet në komunikatë.

Sipas ATK-së, denoncimet e këtyre rasteve kanë qenë kryesisht për produkte bazike ushqimore si miell, vaj, sheqer dhe farmaceutike si maska mbrojtëse, dezinfektues, alkool, si dhe sirup për fëmijë Vitaminë C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.