ashton

Ashton: Bosnja (pa) lidership

Shefja e diplomacisë së Bahskimit Evropian, baronesha Catherine  Aashton ka shprehur shqetësimin e saj në lidhje me protestat  e fundit në Bosnje e Hercegovinë, protesta këto të cilat ajo i cilësoi të dhunshme.

“Askush nuk po justifiko dhunën, mirëpo në një vend si Bosnja ku papunësia arrin në mbi 40% shtrohet nevoja adresimit të çështjeve të shumta. Bosnja sot ka nevojë shumë për një lidership të vërtet”, ka deklaruar Ashton.

InfoGlobi ka raportuar për trazirat në qytetin verior të Bosnjës dhe Hercegovinës, protestat këto të cilat javën e shkuar bënë të mbyllen shuamë fabrika. Protestat pas Tuzlës u patën shpërndarë edhe në qytete tjera si Bihaq, Zenicë, Mostar e së fundi edhe në kryeqytet në Sarajevë./InfoGlobi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.