Ballina / Kulturë / Arabi, zbulohen statujat gjigante mbi 2000 vjeçare
statujat e lashta

Arabi, zbulohen statujat gjigante mbi 2000 vjeçare

Skulptura të papërfunduara devesh, ndërtimi i të cilave shkon mbi 2000 vite më parë, janë gjetur në një zonë të pabanuar në shkretëtirën e Arabisë Saudite.

Imazhe të tjera mijëravjeçare të deveve janë gjetur në këtë rajon, por asnjëherë të këtyre përmasave gjigante.

Skulpturat janë gjetur nga një ekip franko-saudit në krahinën e Al Jawf në tre shkëmbinj të mëdhenj.

Check Also

bukuria

Strehimi i grave tek bukuria

Sikur t’u thuhej grave shqiptare të mesit të shekullit të XIX se vlerat dhe normat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *