Apple vjen me risi të reja

Vërsionin i fundit softverikë nga kompania Apple me numër 11.2.5, ka paralajmëruar për risin e radhes.

Tani, përdoruesit e iPhone dhe iPad mund të kërkojnë nga Siri të lexojë lajmet e dites, ku si parazgjedhje univerzale është “The Washington Post”. Ndërsa opsione të tjera janë Fox News, NPR, CNN. Lajmi i përditësimit të Sirit u raportuan nga 9to5Mac dhe është konfirmuar se do të vij në publikimin e verzionit të fundit.

Nuk është një ndryshim i madh, por njoftimet e lajmeve janë bërë një nga funksionet më themelore për inteligjencën artificiale me zë me rritjen e Alexa Amazon dhe Google Assistant. Tani për tani, duke i kërkuar Sirit që të lexojë lajmin, rezulton vetëm në një listë fikse të titujve dhe lidhjeve të kopjuara nga aplikacioni i lajmeve të Apple. Nëse nuk e keni instaluar aplikacionin e lajmeve, thjesht merrni tituj të tërhequr nga Safari. Pra, duke shtuar një qasje të re, më interaktive dhe multimediale me informimet e përditshme të lajmeve me diktimin e podkastit, sigurisht që është një hap për Siri. /infoglobi/a.g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.