Apostolova dhe Barishiq prezentojnë prioritetet e Presidencës së BE-së

Shefja e Zyrës së BE-së në Kosovë, Nataliya Apostolova, dhe Ambasadorja e Kroacisë në Kosovë, Danijela Barishiq, do të paraqesin prioritetet e Presidencës së Kroacisë të Këshillit të Bashkimit Evropian në pritjen që do të mbahet sot në Prishtinë.

Nga data 1 janar 2020 Kroacia ka merr kryesimin e Bashkimit Evropian nga Finlanda.

Këtë ditë Zagrebi zyrtarisht e ka konsideruar historike, duke pasur parasysh se ky është shteti i fundit që ka hyrë në BE, ndërsa tashmë ka detyrë serioze para vetes.

Pas Kroacisë, kryesimin me BE-në do ta marrë Gjermania, pas së cilës detyrën do ta marrin Portugalia pastaj Sllovenia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.