natalya apostolova 2018

Apostolova: BE do të ndihmojë Kosovën me mbi 160 milionë euro

Shefja e zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë Nataliya Apostolova, ka njoftuar se BE do të ndihmojë Kosovën me mbi 160 milionë euro, për tëndihmuar sektorin privat, bujqësinë dhe uljen e varfërisë tani në kohën që vendi po ballafaqohet me luftën kundër koronavirusit.

Apostolova zhvilloi një bisedë me ministren Punësimit dhe Tregtisë Rozeta Hajdari, dhe ministrin e Financave Besnik Bislimi.

“Më shumë se 160 milionë euro Bashkimi Evropian do të mund të ndajë për Kosovën, në kuadër të asistencën makrofinanciare. Ato do të ndahen në periudhën prej 2-6 muaj, për sektorin e bujqësisë, sektorinë privat si dhe në lehtësimin e varfërisë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.