Ballina / Shkencë / Antarktidë: Ajsbergu sa madhësia e Londrës është shkëputur nga blloku i akullit

Antarktidë: Ajsbergu sa madhësia e Londrës është shkëputur nga blloku i akullit

Një bllok akulli është shkëputur nga Antarktida. Akulli mbulon një sipërfaqe prej 1.636 km katror dhe quhet D28.

Ky është ajsbergu më i madh në më shumë se 50 vite. Madhësia e akullit kërkon që të monitorohet gjatë gjithë kohës dhe të gjurmohet pasi mund të përbëjë rrezik për anijet e transportit.

Ajsbergu gjigant sa madhësia e Londrës është shkëputur nga blloku i akullit Amery në lindje të Antarktidë.

Amery ka një sipërfaqe totale prej 60.000 km katror dhe uji depërton mbi 550 km nën të.

Provo po ashtu

Balena që jeton afro 400 vjet (foto)

Një lloj i balenës që jeton saktësisht 392 vjet është duke studiuar, veçanërisht se cilat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.