Anjouan, ishulli që duhet ta vizitoni

E vendosur në brigjet lindore të Afrikës, në mes të Mozambikut dhe Madagaskarit, Anjouan është një nga tre ishuj kryesorë që përbëjnë vendin e Komoros (të tjerët janë Grande Komoros dhe Moheli).

Ky ishull karakterizohet me lulen e njohur ylang-ylang, aroma e së cilës ka qenë shumë tërheqëse nga kompanitë franceze të parfumeve. Përveq tjerash kjo lule ka edhe shumë veti medicinale. Gjithashtu në këtë zonë rriten edhe lulet me aroma karakterisitrke si vanilja, arrëmyshku, karafili, piperi dhe kanella, transmeton infoGlobi.

Paqëndrueshmëria politike dhe tregtare kanë lënë gjurmë në Komoros, duke qenë sot një nga vendet më të varfëra në botë. Por megjithë këtë, populli i Komoreve është shumë mikpritës për vizitorët nga bota e jashtme.

InfoGlobi ju sjell disa pamje nga kultura dhe bukuritë natyrore të këtij ishulli mahnitës./infoGlobi/m.b

The island of Anjouan is located off the east coast of Africa (Credit: Credit: Diane Selkirk)
“So we sailed there, almost on a whim, making landfall in a country we’d only just heard of” (Credit: Credit: Diane Selkirk)

The women of Anjouan wear bold and bright fabrics (Credit: Credit: Diane Selkirk)

Aromatic clusters of cloves ripen on trees (Credit: Diane Selkirk)

The island is full of scents like those from ylang-ylang flowers (Credit: Credit: Diane Selkirk)

 

Until the arrival of the English, Portuguese and Dutch, Comoros was firmly Islamic (Credit: Diane Selkirk)

 

Comoros has many natural resources (Credit: Credit: Diane Selkirk)

The people of Comoros welcome visitors from the outside world (Credit: Credit: Diane Selkirk)

Anjouan has picture-postcard beaches, but very few toursists (Credit: Credit: Diane Selkirk)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!