akrepat

Akrepat e orës dhe sulmet në zemër

Ndërrimi i akrepave të orës dhe kalimi nga koha dimërore në ate pranverore duket se ka lidhje të ngushta me rritjen e sulmeve në zemër.

Kështu të paktën pohojnë shkencëtarët amerikanë sipas të cilëve ‘ka dëshmi të shumta se vetëm 24 orë pas ndryshimit të kohës tradicionalisht janë regjistruar më shumë raste të sulmeve në zemër’.!

Në 25 për qind të rasteve ndryshimi i matjes kohore që në shumë vende ka rezultuar me ‘një orë më pak gjumë se zakonisht’ janë shënuar sulme në zemër, shkruan e përditshmja Haretz, e cila i referohet studimit shkencor të publikuar në SHBA.

Në peridhën kur ora kthehet prapa, dhe kur njerëzit nuk ‘shkurtojnë gjumin’ por përkundrazi e zgjasin ate për një orë më gjatë, rreziku nga sulmet në zemër ka shënuar rënie, shkruan mes tjerash ky medium. /infoglobi/v.b. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!