Ajsbergu A68 është në lëvizje dhe po shkon drejt ujërave të hapura

Shkencëtarët thonë se ajsbergu më i madh në botë është gati të hyjë në oqean të hapur.

Ajsbergu me një trilion ton vlerësohej të ishte 5800 kilometra katrorë kur u shkëput për herë të parë nga Antarkdita në 2017.

Tani shkencëtarët thonë se ajsbergu A68 është në lëvizje dhe po shkon drejt ujërave të hapura të Oqeanit Jugor.

Duke folur për BBC , një shkencëtar nga Universiteti Swansea tha që ajsbergu ka të ngjarë të zvogëlohet në madhësi pasi përballet me ujëra më të ashpër.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.