Ballina / Shkencë / ADN do të zbulojë edhe pamjen
e adn

ADN do të zbulojë edhe pamjen

Gjurmët e ADN-së në vendin e krimit do të vlerësohen në të ardhmen në mënyrë më gjithëpërfshirëse. Hetuesit duhet të mësojnë jo vetëm gjininë, por edhe moshën, lëkurën, flokët dhe ngjyrën e syve të të kërkuarit.

Në mënyrë që të kapë më shpejt edhe doras të panjohur , policia në të ardhmen do të jetë në gjendje të përdorë gjurmët e ADN-së për të përcaktuar ngjyrën e lëkurës, syve dhe flokëve, si dhe moshën. Rezultatet janë në thelb të përshtatshme për të çuar përpara hetimin, thuhet në një projektligj të Ministrisë së Drejtësisë, me të cilin modernizohen procedurat penale.

Deri tani lejohej të përcaktohej vetëm gjinia. Ose që përmes një krahasimi të ADN-së, për shembull, të pikave të gjakut, të verifikohej nëse i dyshuari ishte tashmë i regjistruar nga policia.

Ndërhyrje në të drejtat personale

Testet e planifikuara të zgjeruara tani të ADN-së vërtet përfaqësojnë një ndërhyrje në të drejtat personale, i tha ARD-së një zëdhënëse e Ministrisë së Drejtësisë të Gjermanisë. Sidoqoftë, ndërhyrja nuk i kalon kufijtë, sepse tiparet e jashtme regjistrohen dhe analizohen që tani, për shembull, në rastet e dëshmive të dëshmitarëve.

Edhe më tej nuk është e lejueshme që të përcaktohet përmes analizës së ADN-së origjina e një të dyshuari. Me këtë synohet të ndalohet diskriminimi i një grupi të caktuar njerëzish ose pakicash, tha zëdhënësja.

Provo po ashtu

“Potencialisht i rrezikshëm”: Një asteroid sa piramida e Keopsit po vjen drejt nesh (VIDEO)

Duket se ky gusht do të jetë muaj i mbushur me fluturime asteroidësh pranë Tokës. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.