Ballina / Kulturë / “A Private War” dhe karriera e gazetares Marie Colvin
“A Private War” përshkruan karrierën e gjatë të Marie Colvin

“A Private War” dhe karriera e gazetares Marie Colvin

“A Private War” përshkruan karrierën e gjatë të Marie Colvin, e njohur si korrespondentja e luftës, së cilës iu desh të paguante një haraç të rëndë si fizik ashtu dhe psikologjik.

Një skenë e filmit e tregon edhe humbjen e shikimit të syrit të majtë gjatë Luftës Civile në Sri Lanka, që iu desh të mbante më pas një shirit të zi, i kthyer në shenjën e saj dalluese.

Filmi përshkruan edhe intervistën me diktatorit libian, Mouammar Kadhafi pak para vdekjes, në vitin 2011.

E shohim gjithashtu të gjejë strehë tek alkooli dhe të përballej me stresin posttraumatik pasi kthehej nga misioni.

Britanikja Rosamund Pike, e nominuar për Oscars për “Gone Girl”, shpjegon se ka mishëruar gazetaren me pasion për shkak të kompleksitetit të personazhit.

‘’Doja të shfaqja në ekran një grua të adhurueshme, megjithëse jo të gjitha tiparet e karakterit të saj nuk janë tërheqëse’’, shprehet ajo për median.

Provo po ashtu

seminari gjuhes, prishtina, tirana

Një hallkë tjetër në zinxhirin e një tradite albanologjike

Të pranishmit me një minutë heshtje nderuan Drejtorin e Nderit të Seminarit, albanologun e shquar, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.