Ballina / PSIKOLOGJI / A ndikojnë bisedat në mirëqenien tuaj?
A ndikojnë bisedat në mirëqenien tuaj

A ndikojnë bisedat në mirëqenien tuaj?

Socializmi bisedimi me të tjerët mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të lehtësuar stresin dhe për të përmirësuar marrëdhëniet. Një studim i ri hedh dritë në atë se a janë më efektive bisedat e gjata apo bisedat e shkurtra në lehtësimin e stresit dhe përmirësimin e mirëqenies tuaj personale.

Disa vjet më parë, Prof. Matthias Mehl nga në Universiteti i Arizonës në Tucson dhe ekipi i tij zhvilluan një studim për të përcaktuar ndërlidhjen e bisedave me mirëqenien e njeriut.

Gjetjet e tyre duket se sugjerojnë jo vetëm që bisedat substanciale na bëjnë më të lumtur, por edhe bisedat “thashetheme” mund të dëmtojë mirëqenien tonë.

Studiuesit raportuan se ata të cilët shpenzojnë më shumë kohë duke bërë “thashethëme” kanë mirëqenie më të dobët.

Gjetjet e reja të kërkuesve janë botuar në revistën “Psychological Science”.

@Fluidi

Provo po ashtu

sekretet memoria

Këto janë sekretet e atyre që kanë memorie të fortë

Memorizimi është një fakt që me kalimin e viteve mund dhe të dobësohet, ndaj gjithmonë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.