pleqt

A duhet t’i lironi vendin të moshuarave në autobus

A e kishim gabim?

Nëse mendoni se ofrimi i vendit tuaj për një person të moshuar në transportin publik është gjëja e duhur që duhet të bëni, e keni menduar gabim.

Ekspertët kanë zbuluar se kjo është një mënyrë që përkeqëson shëndetin e tyre.

Në fakt, të moshuarit duhet të mbajnë trupin në lëvizje që të jenë sa më të shëndetshëm. Në vend që të përdorin ashensorin, ata duhet të ngjisin shkallët si dhe të ecin për 10 minuta në ditë.

“Mendoni dy herë para se të lironi karrigen tuaj për një person në moshë. Qëndrimi në këmbë është i mirë për ta,” – tha eksperti Muir Gray për The Sun.

Në artikuj të ndryshëm rreth shëndetësisë, mjekët argumentojnë efektet e plakjes, ndër to rendisin edhe humbjen e dëshirës për të lëvizur.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.