Ballina / Shkencë / 99,9% të specieve në Tokë janë krejtësisht të panjohura për ne

99,9% të specieve në Tokë janë krejtësisht të panjohura për ne

Në Tokë ekzistojnë rreth 1 trilion specie, por ajo që habit më së shumti, është fakti se rreth 99.9% të këtyre specieve për ne janë tërësisht të panjohura.

Paramendoni! Duam ta studiojmë Marsin dhe planetët e tjerë, më të largët, e këndej ende nuk dimë asgjë as për planetin ku jetojmë.

Këtë e thonë studimet më të reja, shkruan gazeta Kosova Sot.

Një studim i mëparshëm thoshte se në planetin tonë ekzistojnë midis 8.7 deri 10 milionë specie, por studimi i ri, i bërë nga shkencëtarët e Universitetit të Indianës (SHBA), ky numër i supozuar ishte tepër i nënvlerësuar, duke thënë se vlerësimet e mëparshme kishin injoruar ekzistimin e mikroorganizmave dhe kishin përdorë teknika të dyshimta të eksrapolimit.

Check Also

kepler nasa planete

Kepler zbulon edhe 95 planete tjera

Pothuajse 95 planetë të rinj në orbitën e disa yjeve jashtë sistemit tonë diellor janë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *