fbpx

7 miliarderët që bëjnë jetë fare të thjeshtë

Kursimi është një shprehje subjektive. Një qytetar i zakonshëm konsiderohet kursimtar kur ai ushqehet në shtëpi, rezervon bileta të lira të aeroplanit, udhëton shpeshherë apo gjithëherë me transport publik etj. – ndërkaq, një i pasur konsiderohet kursimtar kur vishet me rroba të zakonshme, vozitë makinë të lirë, ushqehet në restorante të lira, etj.

Por, si qëndron puna me miliarderët, respektivisht njerëzit më të pasur të planetit? Do të befasoheni, sepse edhe në mesin e tyre ka persona shumë kursimtar, përkundër faktit se kanë pasuri të cilën nuk mund ta shpenzojnë edhe po të jetonin qindra vjet.

Të shohim në vijim se, cilët janë ata dhe sa është pasuria e tyre.

Warren Buffett. Pasuria: 60.8 miliardë dollarë

miliarder thjesht 00001

 

Mark Zuckerberg. Pasuria: 44.6 miliardë $

miliarder thjesht 00002

 

Carlos Slim Helú. Pasuria: 49.2 miliardë $

miliarder thjesht 00003

 

Charlie Ergen. Pasuria: 12.3 miliardë $

miliarder thjesht 00004

 

Amancio Ortega. Pasuria: 68.5 miliardë $

miliarder thjesht 00005

 

Ingvar Kamprad. Pasuria: 39.3 miliardë $

miliarder thjesht 00006

 

Azim Premji. Pasuria: 15.1 miliardë $

miliarder thjesht 00007

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.