Ballina / Kulturë / 5 librat e të gjitha kohërave që çdo njeri duhet t’i lexojë
tekste e libra

5 librat e të gjitha kohërave që çdo njeri duhet t’i lexojë

Ne jemi duke jetuar në një kohë mjaft të vështirë të mbushur me sfida, por nuk ka ikje më të mira nga këto kohëra sesa përmes një libri të mirë.

Keni parasysh se leximi, vërtetuar edhe nga shkenca, sjell shumë përfitime shëndetësore, duke përfshirë stimulimin mendor, zvogëlimin e stresit, etj.

Mbi të gjitha, çdo faqe që e lexoni jua mbush kokën me informacione të reja, dhe asnjëherë nuk e dini se kur ato informacione do t’ju kryejnë punë.

Aq më shumë informacione që posedoni, aq më lehtë do t’iu bëni ballë sfidave.

Ndër tjerash, leximi është kyç edhe për zgjerimin e fjalorit, ku pas një kohe që e keni shpenzuar duke lexuar ju do të jeni shumë më të mirë në artikulimin e fjalive dhe në aftësitë komunikuese.

Këtu keni pesë librat më të mirë të të gjitha kohërave, të cilat janë përpiluar nga BBC.

1: ‘The Lord of the Rings’ – JRR Tolkien

2: ‘Pride and Prejudice’ – Jane Austen

3: ‘His Dark Materials’ – Philip Pullman

4: ‘The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’ – Douglas Adams

5: ‘Harry Potter and the Goblet of Fire’ – JK Rowling

@Fluidi

Provo po ashtu

harta scanderbeg

Ballkani quhej Scandrebeco – Zbulohet harta e vitit 1455

Një rast tjetër i ngjashëm kur territoret përcaktohen me emrin e një njeriu mund të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.