Ballina / KURIOZITETE / 5 amerikanet që ndryshuan botën
Ndodhi në këtë ditë

5 amerikanet që ndryshuan botën

Ju sjellim listën e top 5 femrave amerikane që ndryshuan botën sipas BuzzFeed në fushën e shkencës.
  1. Cornelia Clapp (1849-1934) fitoi të parën dhe dytën dekoratë në biologji.
  2. Alice Broën (1857-1948) studioi anatominë në Universitetin Cornell dhe më pas u në noveliste, poete dhe tekstshkruese, e cila në të shumtën  rasteve shkroi tema shkencore.
  3. Florence Bascom (1862-1945)ishte gruaja  e parë që doktoroi nga Universiteti Johns Hopkins dhe po ashtu është gruaja e parë e zgjedhur nga Shoqëria Gjeologjike Amerikane.
  4. Annie Jump Cannon (1863-1941)një nga astronautet më të famshme amerikane
  5. Mary Agnes Chase (1869-1963) ekspert kullose, e cila në të shumtën e raste i menaxhoi vetvetiu pagesat për udhëtime që kishin të bënin me hulumtimet e saj, megjithëse udhëtimet e tilla konsideroheshin si të papërshtatshme për femra./InfoGlobi/
@Fluidi

Provo po ashtu

diçka misterioze në univers, shkencëtarët mendojnë se është Planeti i Nëntë

Diçka misterioze në univers, shkencëtarët mendojnë se është Planeti i Nëntë

Një nga misteret më të mëdha në univers duket se është gati të zgjidhet. Shumë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.