fbpx

45 milionë dollarë? Ja pse kjo shtëpi në Singapor kushton kaq shtrenjtë!

Muret e jashtme të saj janë të pajisura me panele që tregojnë relikte shekullore prej mermeri nga Kina. Një dhomë çaji e dizajnuar me porosi brenda përmban enë që kushtojnë 7,000 dollarë për një copë.

Këto mund të jenë dy nga shumë përshkrimet e një shtëpie, e cila është duke u shitur për 45 milionë dollarë në Singapor.

Dhe ky çmim, siç bëhet e ditur nuk përfshin rreth 500 artifakte kineze për të cilat blerësi do të duhet të ofrojë disa miliona më shumë.

Shtëpia, e modeluar pas kryeqytetit të Dinastisë Tang të shekullit të shtatë të Chang’an, është fjalë për fjalë një muze privat, duke treguar koleksionet e pronarit Raymond Ng, kryetari ekzekutiv i Enviro-Hub Holdings Ltd., një pronë e Singaporit dhe biznes i riciklimit.

Ng, i cili ka jetuar në shtëpi për më shumë se pesë vjet, e bleu atë në vitin 2010 për 12 milionë dollarë dhe shpenzoi mbi 8 milionë dollarë në projektimin dhe rinovimin e pronës.

Ng, pronari që nuk ka asnjë lidhje me agjentin, nuk pranoi të komentojë.

Shtëpia është e vendosur në një ngastër të tokës që ka më shumë se 2.400 metra katrorë, ose madhësia e rreth pesë fushave të basketbollit.

Ndër karakteristikat tjera të saj: një ashensor makine dhe garazh në bodrum që mund të strehojnë deri në 12 automjete dhe një hark i bodrumit të verës që mban 2,000 shishe.

Siç vlerësohet më tej, çmimi i kësaj pasurie pasqyron statusin e Singaporit si një nga tregjet më të çmuara në botë të pasurive, ku edhe apartamentet e ndërtuara nga qeveria mund të marrin më shumë se 1 milion dollarë.

Në Singaporin ku 80% e popullsisë jeton në banesa publike, ekzistojnë vetëm rreth 2.500 nga këto prona private të pasura, të vendosura zakonisht në rrethe kryesore dhe të mbërthyer pas gjetheve të dendura për të ruajtur intimitetin.

Disa madje thuhet se janë më shumë se 100 vjeç, që datojnë në kohërat koloniale.

Ato janë shtëpi modeste në shumë pjesë të botës, por në Singapor ngastra e tokës duhet të jetë së paku 1.400 metra katrorë për të përmbushur standardin dhe nuk mund të zë më shumë se 35% të zonës ose të jetë më shumë se dy kate e lartë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.