42 të vdekur nga bletët

Në një provincë të Kinës veriore bletët gjigante kanë mbytur rreth 42 persona që nga Korriku i këtij viti.

Zyrtarët thonë se si pasoëj e kohës së nxehtë është rritur edhe numri i insekteve. Më e keqja nuk është helmi të cilën ato e lëshojnë dhe që shkatërrojnë qelizat e gjakut por alergjia që ajo e shkakton, duke marrë parasysh se disa njerëz janë më alergjik ndaj bletëve. Kjo mund të shkaktoj pengesa në frymëmarrje.

Sipas një baze të dhënash të kafshëve në Universitetin e Miçiganit bletët janë të mëdha rreth 3,5-3,9 centimetra në gjatësi, përafërsisht me madhësinë e një gishti të madh të njeriut, dhe kanë dhëmbë të zi.. Mbretëreshat janë edhe më të mëdha, me organe që mund të rriten më shumë se 5 centimetra. Emri i tyre shkenctarësisht ështe Vespa mandarinia./infoGLOBI/V.B

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!