Ballina / Galeria / 25 qytetet më ikonike të Evropës për të eksploruar
qytetet ikonike

25 qytetet më ikonike të Evropës për të eksploruar

Në shekullin e 16-të, aristokratët trendi dhe të rinj u nisën në një turne për në qytetet evropiane për të vizituar mrekullitë arkitekturore, për të admiruar artin e mirë të dorës së parë dhe për të mbledhur shumë suvenire me të cilat do të lavdëroheshin në shtëpi.

Duke e konsideruar finalen e një edukimi klasik, ideja e një Turneu të Madh nëpër qytete si Londra, pastaj si Parisi, Amsterdami dhe Roma, ende informon vendet ku njerëzit vizitojnë sot.

Gjatë kohës së Turneut të Madh nga rreth 1660-1820, udhëtimi ishte i kushtueshëm dhe i vështirë, dhe i arritshëm vetëm për të privilegjuarit. Kryesisht nga Mbretëria e Bashkuar, Skandinavia dhe Amerika e Veriut, turist tipik i Turneut të Madh ishte një i ri që sapo u diplomua nga universiteti, me trajnim të duhur në literaturën greke dhe latine dhe me interes në historinë e artit. Ai kishte fonde të pakufizuara – dhe një shoqërues.

Largimi i ndihmoi të rinjtë që të këputnin telat dhe të ndërtonin karakterin, shpjegon Rosemary Sweet, profesoreshë e Historisë Urbane, e cila hulumton temën: “Qëndrueshmëria e nevojshme për ngritjen e hershme, urinë dhe orët e gjata në shalë”, siguroi që i riu ishte i ndarë nga rehatia dhe lehtësia e shtëpisë, ku mbizotëronte ndikimi i femrës dhe zhvilloi qëndresën për t’i rezistuar parehatisë dhe rrezikut personal me guxim dhe pa ankesa.

Provo po ashtu

qyteti romantik

25 qytetet më ikonike të Evropës për t’i eksploruar

Në shekullin e 16-të, aristokratët trendi dhe të rinj u nisën në një turne për …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.