20 raste të reja, shkon në 165 numri i të prekurve me koronavirus në Kosovë

Njëzet raste të reja, shkon në 165 numri i të prekurve me koronavirus në Kosovë.

Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik në Kosovë ka njoftuar se nga 129 mostra të marra nga rastet e hospitalizuara në Klinikën Infektive dhe nga gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren, njëzet nga to dolën pozitive në virusin SARS-CoV-2.

“Sot më 06.04.2020 në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar 129 mostra të marra nga rastet e hospitalizuara në Klinikën Infektive dhe nga gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren. Nga mostrat e marra për testim në virusin SARS-CoV-2, njëzet (20) prej tyre kanë rezultuar pozitive”, ka njoftuar IKSHPK.

Ndërsa po sot, është i shëruar edhe pacient derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri me sot është njëzet e katër.

“Rastet pozitive janë raste kontakti, pesëmbëdhjetë (15) prej të cilave janë me vendbanim në Banjë -Malishevë, dy (2 ) me vendbanim në Malishevë, një (1) me vendbanim në Bllace-Suharekë, një (1) me vendbanim në Drenas dhe një (1) me vendbanim në Prishtinë”, ka thënë IKSHPK.

Më këte tefundit në Prishtinë numrii të prekurve me Covid-19 shkon në 20.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.