fbpx

16 të vdekur nga Covid-19 sot në Kosovë, 626 raste të reja infektimesh

Në 24 orët e fundit në Kosovë kanë vdekur 16 persona si pasojë e COVID-19, ndërsa janë regjistruar edhe 626 raste të reja të infeksionit.

Tre të vdekur janë nga Prizreni (84, 79 dhe 53 vjeç), nga dy janë në Ferizaj (77, 47 vjeç), Gjakovë (80, 77 vjeç), Kamenicë (62, 54 vjeç), Malishevë (79, 67 vjeç) e Suharekë (76, 70 vjeç), e nga një në Fushë-Kosovë (77 vjeç), Lipjan (70 vjeç) e Podujevë (83 vjeç).

Shifra totale e të vdekurve ka kaluar atë 1000. Që nga fillimi i pandemisë 1005 persona në Kosovë kanë humbur betejën me COVID-19.

Ndërkohë janë regjistruar 39.057 raste të infeksionit. Në 24 orët e fundit janë regjistruar 626 të infektuar të rinj nga testimi i 1505 mostrave.

Rastet pozitive janë nga komuna Prishtinë 237 raste, Mitrovicë 52 raste, Ferizaj 33 raste, Gjilan 32 raste, Prizren 29 raste, Podujevë 28 raste, Vushtrri 27 raste, Lipjan 25 raste, Fushë-Kosovë 24 raste, Suharekë 19 raste, Skenderaj 17 raste, Gjakovë 15 raste, Kamenicë 13 raste, Shtime 13 raste, Drenas 12 raste, Rahovec 9 raste, Obiliq 8 raste, Viti 7 raste, Kaçanik 4 raste, Malishevë 4 raste, Graçanicë 3 raste, Klinë 3 raste, Pejë 3 raste, Dragash 2 raste, Shtërpcë 2 raste dhe me nga 1 rast komunat Deçan, Hani i Elezit, Istog dhe Novobërdë.

Numri i të infektuarve ka qenë më i ulët se i të shëruarve në 24 orët e fundit. Sipas IKSHPK-së në 24 orët e fundit janë shëruar 673 pacientë, duke çuar shifrën totale të shëruarve në 24.427. Aktualisht janë 13.625 raste aktive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.