Ballina / Fashion/Beauty / 15 truqe dimërore
bora

15 truqe dimërore

Dimri mund të jetë i ashpër me ne dhe do të vijë nevoja të përdorim disa truqe për t`a mbijetuar atë.

1. Qese najlloni në çizme për të shmangur këmbët e lagura.

2. Cilindra stiropori për të mbajtur çizmet drejtë që të mos thehen.

3. Për buzë të buta gjatë dimrit vendosni balsamin e buzëve para se të flini, që të absorbojë balsamin gjatë tërë natës.

4.Gjatë dimrit, lapsi për vijëzim të syve duhet që të ngrohet duke e lëvizur në maje me gishta që të ngrohet, e që të mund ti vijëzoni sytë.

5. Që të parandaloni këmbë të çara nga çizmet, i lyejmë këmbët me vazelinë dhe veshim çorape të leshta, e më pas flejmë ashtu.

6. Që të shmangni eletricitetin statik nga krehja e flokëve, vendosni faculeta të lagështa në krehër

7. Lereni dritën natyrore që të depërtojë në shtëpi dhe t`a ngroh atë

8. Kur e shfrytëzoni furrën për gatim, pas gatimit lereni derën e furrës të hapur që të shfrytëzoni nxehtësinë për të ngrohur ambientin

9. Një “organizues” prapa derës suaj, për të vendisur shallat, dorëzat dhe kapelat e dimrit, kështu që do e dini se ku nodhet secila

10. Që të shmangeni nga këpucët e pista dhe të lagështa në korridor, vendoseni një tabak me gurë dekorimi, kështuqë kur vini në shtëpi vendosni çizmet në tabak, ku edhe kullohen nën gurët e dekorimit.

11. Në dritaret që janë të ftohta gjatë dimrit, vendosni mbështjellës të pajisjeve elektronike për të arritur efektin e kundërt

12. Që të shmanegni nga pasqyra anësore të ngrira në veturën tuaj, gjatë natës mbështjellini me qese plastiku.

13. Spërkatja e uthullës me ujë në xhamin ballor të veturës e pengon ngrirjen e tij.

14. Nëse e lyejmë çelësin e veturës me dezinfektues dhe e vendosim në bravë, do e pengojë ngrirjen e dorëzës.

15. Që të parandaloni ngrirjen e veturës vetëm parkoni në drejtim të lindjes që kur të lind dielli të mund ta ngrohë veturën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!