fbpx

15 të vdekur e 775 raste të reja me COVID-19 sot në Kosovë

Gjatë 24 orëve të fundit në Kosovë janë shënuar 15 raste të vdekjes e 775 raste pozitive me COVID-19.

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka bërë të ditur të enjten se rastet pozitive kanë dalë nga kryerja e 1.903 mostrave të dyshimta për SARS CoV-2.

Me këtë, numri i përgjithshëm i të prekurve që nga fillimi i pandemisë është rritur në 37.028, kurse i të vdekurve si pasojë e COVID-19 në 963.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 553 pacientë nga COVID-19, duke çuar numrin e përgjithshëm në 22.690.

Rastet e vdekjes janë nga komunat: Prizren 4 (76, 66, 56, 52 vjeç), Prishtinë 2 (78, 66 vjeç), Ferizaj 1 (78 vjeç), Gjilan 1 (80 vjeç), Klinë 1 (76 vjeç), Suharekë 1 (77 vjeç), Pejë 2 (71, 64 vjeç), Vushtrri 1 (72 vjeç), Gjakovë 1 (69 vjeç) dhe Podujevë 1 (87 vjeç).

Ndërkohë, rastet pozitive janë shënuar në komunat Prishtinë 306, Mitrovicë 64, Gjakovë 40, Ferizaj 38, Fushë-Kosovë 37, Gjilan 35, Prizren 30, Podujevë 29, Vushtrri 21, Lipjan 20, Pejë 20, Viti 20, Obiliq 16, Drenas 15, Skenderaj 13, Kaçanik 12, Shtime 11, Suharekë 9, Malishevë 7, Klinë 5, Rahovec 5, Deçan 4, Istog 4, Kamenicë 4, Dragash 3, Graçanicë 2, Novobërdë 2, Zubin-Potok 2 dhe Junik 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.