Ballina / Galeria / 15 foto të mrekullueshme që tregojnë kufijtë në mes të vendeve në mbarë botën
Kufiri në mes të ShBA dhe Meksikës
Kufiri në mes të ShBA dhe Meksikës

15 foto të mrekullueshme që tregojnë kufijtë në mes të vendeve në mbarë botën

Të mërkurën, Presidenti Donald Trump nënshkroi një urdhër për fillimin e konstruktimit të murit në mes të Shteteve të Bashkuara dhe Meksikës, një nga premtimet e tij më të fuqishme gjatë kampanjës zgjedhore.

Analistët thonë se muri mund të ketë një kosto prej 15 deri në 25 miliardë dollarë.

Historia, politika dhe demografia kanë ndihmuar në formësimin e kufijve ndërkombëtarë në vende të veçanta rreth botës.

Ne kemi koleksionuar 15 foto që shfaqin kufij në mes të vendeve të ndryshme në botë e që përfshijnë mure, lumenj, tela me gjemba e deri te shenjat e thjeshta të komunikacionit.

Kufiri në mes të Alaskës dhe Siberisë
Kufiri në mes të Alaskës dhe Siberisë

 

Kufiri në mes të Izraelit dhe Egjiptit, parë nga Stacioni Ndërkombëtar i Hapësirës
Kufiri në mes të Izraelit dhe Egjiptit, parë nga Stacioni Ndërkombëtar i Hapësirës

 

Kufiri në mes të Haitit dhe Republikës Domenikane i shfaqur në hartë me vijën e gjelbër

Kufiri në mes të Haitit dhe Republikës Domenikane i shfaqur në hartë me vijën e gjelbër

Kufiri në mes të Meksikës dhe ShBA've afër Nogales, Arizona

Kufiri në mes të Meksikës dhe ShBA’ve afër Nogales, Arizona

Ujëvara e mrekullueshme Iguazu shënon kufirin në mes të shtetit brazilian të Parana dhe provincës argjentinase Misiones
Ujëvara e mrekullueshme Iguazu shënon kufirin në mes të shtetit brazilian të Parana dhe provincës argjentinase Misiones
Kufiri në mes të ShBA dhe Meksikës. Në anën e djathtë Tijuana në Baja California dhe në të majtë San Diego, California
Kufiri në mes të ShBA dhe Meksikës. Në anën e djathtë Tijuana në Baja California dhe në të majtë San Diego, California
Kufiri në mes të ShBA dhe Kanadasë. Ujëvarat e Niagaras ndajnë dy vendet
Kufiri në mes të ShBA dhe Kanadasë. Ujëvarat e Niagaras ndajnë dy vendet
Në dhomën e leximit të Bibliotekës Haskell është shënuar kufiri në dysheme në mes të ShBA dhe Kanadasë
Në dhomën e leximit të Bibliotekës Haskell është shënuar kufiri në dysheme në mes të ShBA dhe Kanadasë
Kufiri në mes të Kosta Rikës dhe Panamasë mbi lumin Sixaola
Kufiri në mes të Kosta Rikës dhe Panamasë mbi lumin Sixaola
Në Baarle-Nassau komunë dhe qytet në Holandë mund të shihni kufirin në mes të Holandës dhe Belgjikës
Në Baarle-Nassau komunë dhe qytet në Holandë mund të shihni kufirin në mes të Holandës dhe Belgjikës
Kufiri në mes të Holandës dhe Belgjikës është shënuar me shtylla hekuri
Kufiri në mes të Holandës dhe Belgjikës është shënuar me shtylla hekuri
Kufiri në mes të Gjermanisë dhe Holandës është shënuar me një rrip metali në Eurode Business Center
Kufiri në mes të Gjermanisë dhe Holandës është shënuar me një rrip metali në Eurode Business Center
Kufiri në mes të Republikës së Irlandës dhe Irlandës Veriore
Kufiri në mes të Republikës së Irlandës dhe Irlandës Veriore
Kufiri në mes të Indisë dhe Pakistanit parë nga Stacioni Ndërkombëtar i Hapësirës
Kufiri në mes të Indisë dhe Pakistanit parë nga Stacioni Ndërkombëtar i Hapësirës
Kufiri në mes të Afganistanit dhe Pakistanit
Kufiri në mes të Afganistanit dhe Pakistanit

 

 

@Fluidi

Provo po ashtu

Pesë qytete evropiane ku mund t`i kalosh pushimet me çmime më të lira

Një nga qytetet më të lira për pushime vlerësohet të jetë Kieva, kryeqytet i Ukrainës. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *