harta

124 shtete më të lira se WhatsApp

Pesë vjet pas lansimit të platfomës së mesazheve për telefonat e mençur WhatsApp, kompania Facebook e kishte blerë ate hiq më pak se për 19 miliardë dollarë.  Atëbotë, njëqind e njëzet e katër shtete të botës peshonin më pak se kjo platformë!!!

Në bazë të vlerës nominale të GDP-së (2014) , Nepalit peshonta peshontepo aqë sa shuma që themeluesi i rrjetit shoqëror Facebook, Mark Zucjerberg i kishte ndarë për WhatsApp. Mos harroni po të ishin shtetet në shitje, bashkë me Nepalin, Zuck sot do të ishte pronar edhe i malit Everest !!!

Vlera nominale e GDP-së së Nepalit ishte 19 miliardë dollarë, e as sot nuk është e lartë.

Hipotetikisht, Zuckerberg në vend të What’s up ka mundur ta blejë edhe shtetin Jamaica. Sipas statistikave zyrtare kjo e fundi peshon rreth 14.8 miliardë dollarë.

Dhe jo vetëm kaq ! Zuck ka mundur ta blejë edhe ujëdhesën e Karaibeve e me 4 miliardët e mbetura të financonte nga e para zhvillimin e applikacionit WhatsApp.

Edhe Islanda është më e lirë se që kushtoi blerja e aplikacionit WhatsUp.

Për nga vlera nominale e GDP-së ajo peshon diç mbi 13 miliard dolarë. Në vend të whataApp-it, Zuckerberg dhe ekipi kanë mundur ti blejnë edhe Bahamatë (8.2 miliardë dollarë) apo madje edhe San Marinon (1.8 miliardë dollarë).

Sipas burimeve të Infoglobit, asnjëri nga shtetet e Ballkanit nuk peshon kaq. Por, si duket as ato nuk ishin atraktive për inovatorët si Mark Zuckenberg & company, të paktën jo më atraktive se WhatsApp .

Kalukuloni këtu se a ka mundur Zuck ta blejë Kosovën në vend të aplikacionit .

@infoglobi/v.b.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!