Ballina / KRYESORE / 12 vjet prej kur PE votoi pavarësinë e mbikëqyrur të Kosovës
marti ahtisaari

12 vjet prej kur PE votoi pavarësinë e mbikëqyrur të Kosovës

Sot është 12 vjetori i votimit të Rezolutës së PE për planin e Ahtisaarit, përkatësisht për pavarësinë e mbikëqyrur të Kosovës.

Të marten e shkuar u bënë 12 vjet që kur ish-presidenti finlandez Martti Ahtisaari dërgoi raportin përfundimtar në Këshillin e Sigurimit të OKB-së, në të cilin thoshte se Kosova duhej të bëhet e pavarur.

Derisa SHBA-të përkrahnin planin e Ahtisaarit dhe mendonin se Kosova duhet të bëhet e pavarur, serbët vazhduan ta kundërshtojnë planin.

LEXO EDHE: Intervistë me mbikëqyrësin e pavarësisë së Kosovës, z. Pieter Feith   (anglisht)

Rusia bëri deklarata që mund të interpretohen si kundër pavarësisë, por nuk përmendi përdorimin e vetos.

Tri ditë më vonë, më 29 mars 2007, Parlamenti Evropian miraton një rezolutë me 490 vota pro, 80 kundër dhe 87 abstenime, ku shprehej përkrahja për pavarësinë e mbikëqyrur për Kosovën.

Provo po ashtu

Thaçi: Marrëdhëniet e Kosovës me ShBA dhe BE nuk do të cenohen asnjëherë

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, i tha Zërit të Amerikës se qeveritë mund të vijnë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.