femije, i shendetshëm

Itali : Rreth 10 për qind e fëmijëve të regjistruar janë shqiptarë !

Në Itali mbi 12 për qind e fëmijëve të regjistruar gjatë vitit 2015 ishin shqiptarë, kurse një vit më vonë në po këtë 9.3 e fëmijëve të regjistruar ishin nga Shqip♪7ria.

Nuk është vetëm Italia , destinacioni ku shtetasit e Shqipërisë kërkojnë azil. Hyjnë këtu edhe shtetet e tjera të Evropës.

Përgjatë 4 viteve të fundit, Shqipëria u identifikua si vendi kryesor i orgjinës në Europë për numrin e lartë të azilkërkuesve. Por vendi i vogël me 2.7 milionë banorë shënon gjithashtu rekord edhe për numrin e të miturve të pashoqëruar që ka eksportuar drejt Europës.

Destinacionet kryesore mbeten qendrat e shërbimit social në Itali, Francë dhe Britani të Madhe, ku minorenët shqiptarë renditen ndër tre kombësitë kryesore. Të dhënat e siguruara nga Eurostat dhe autoritetet e tjera tregojnë se tre vendet kanë strehuar së bashku rreth 3 mijë të mitur nga Shqipëria.

Fëmijë shqiptarë të regjistruar në Itali

2015 1432 12 % of the total

2016 1611 9.3 % of the total

EUROSTAT

2016 755 fëmijë shqiptarë

Belgjikë 50

Holandë 40

Austri 5

Finlandë 5

Suedi 105

Britani 405

Zvicër 15

Danimarkë 5

Gjermani 110

Irlandë 5

Greqi 5

Luksemburg 5

Holandë 40

2015 1065 fëmijë shqiptarë

Belgjikë 40

Danumarkë 5

Gjermani 255

Irlandë 10

Greece 10

Luksemburg 15

Holandë 25

Austri 5

Finlandë 5

Suedi 215

Britani 480

Norvegji 15

Zvicër 15

Francë

2015 rreth 330 fëmijë

2016 rreth 400 fëmijë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!