Konferenca per covid

119 raste pozitive me COVID-19, numri të vdekurve shkon në 112

119 të prekur me COVID-19 janë shënuar dje në Kosovë. Po këtë ditë nga koronavirusi kanë vdekur 3 persona. Këto raste kanë dalë nga 420 mostra të kryera të martën.

Numri i përgjithshëm i të prekurve në Kosovë është 5.237, derisa kanë vdekur 112 persona si pasojë e koroonavirusit.

Rastet e fundit pozitive janë nga komunat: Prishtinë – 63, Gjakovë – 12, Drenas – 6, Fushë-Kosovë – 5, Pejë – 5, Podujevë – 5, Skenderaj – 3, Ferizaj -2, Deçan – 2, Gjilan – 2, Istog – 2, Kaçanik – 2, Lipjan – 2, Vushtrri – 2, Obiliq – 2 dhe nga një në Kamenicë, Kllokot, Mitrovicë dhe Rahovec.

Kjo është dita e dytë që ka rënie të numrit të rasteve me COVID-19. Në periudhën 8 – 12 korrik ishin shënuar 200 e më shumë raste në ditë.

2.663 raste janë ende aktive, kurse 92 pacientë janë shëruar në 24 orët e fundit. Gjithsej janë shëruar 2.462 pacientë.

Ministria e Shëndetësisë dhe Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës, sot kanë mbajtur konferencë të përbashkët, ku kanë zbuluar numrin e të infekturave, të vdekurve si pasojë e koronavirusit dhe të shëruarve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!