dielli aktivitetet

10 vitet e Diellit në 10 minuta – Video

NASA ka 10 vjet që vëzhgon yllin tonë nga orbita.

Gjatë kësaj kohe janë marrë gjithsej 425 milionë foto me rezolucion të lartë, të cilat gjeneruan 20 milionë gigabajt të dhëna.

Informacioni ka ndihmuar shumë shkencëtarë të kuptojnë më mirë sesi funksionon ylli ynë dhe si ndikon ai në sistemin tonë planetar.

Në një video mbresëlënëse në kohë, NASA tani po tregon një seri regjistrimesh që SDO ka bërë gjatë 10 viteve të fundit.

Fotografitë për këtë janë bërë në një gjatësi vale 17.1 nanometra dhe tregojnë shtresën më të jashtme të atmosferës së diellit, siç shprehet vetë NASA në përshkrimin e videos.

Regjistrimet bëheshin një herë në orë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!