sigmund freud

10 nga shprehjet e Sigmund Freud

Në 23 shtator të 1939 vdiq Sigmund Freud-i, mjek, neurolog dhe babai i psikoanalizës. Lindi në 6 Maj 1856. Le ta kujtojmë me 10 nga shprehjet e tij më të mira:

“Ekzistojnë dy mënyra për të qënë i lumtur në këtë jetë; një është të bëhesh idiot dhe tjetra serioz.”

“Çdo njeri që zgjohet dhe sillet ashtu si në ëndërr do të merret për të çmendur.”

“Njeriu është zot i heshtjes dhe skllav i të folurit.”

“Vetëm duke e patur frikë mediokritetin, jeni të sigurt.”

“Të pish duhan është e domosdoshme, vetëm nëse nuk kini njeri për të puthur.”

“Qysh kur fillova studimin e të pandërgjegjshmes , m’u duk vetja shumë interesant.”

“Është një ushtrim i mirë të jesh plotësisht i sinqertë me veten.”

“Më e mira është armiku i së mirës.”

“Të mirët janë ata që kënaqen të ëndërrojnë atë që të këqijtë e bëjnë realitet.”

“Kam qenë një burrë me fat në jetë; asgjë nuk më doli e lehtë”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.