10 gjërat më të rëndësishme që po ndodhin tani

Këto janë dhjetë gjërat më të rëndësishme që po ndodhin në botë tani.
1. Kompania private e hapësirës ajrore e Elon Musk, SpaceX, ka bërë historinë sot duke dërguar një raketë në hapësirë.

2. Një person është vrarë dhe 81 të tjerë mungojnë pas rrëshqitjes së dheut në një park industrial në Kinë.
3. Mësuesit gjermanë kërkojnë librin e Hitlerit për t’ua mësuar të rinjve në shkolla.
4. Sirianët thonë se asnjëherë që prej fillimit të luftës, nuk janë goditur si Rusia që po i godet së fundmi.
5. Pu Zhiqiang, një nga avokatët më të njohur të mbrojtjes së të drejtave të njeriut në Kinë, është dënuar me burg të përjetshëm, për shkak të kritikave të tij ndaj Partisë Komuniste në pushtet.
6. Martin Shkreli është pushuar si themelues i KaloBios Pharmaceuticals dhe ka dhënë dorëheqje nga pozita e tij si pjesë e bordit, pas arrestimit.
7. Presidenti amerikan Barack Obama, ka kritikuar diskursin e kandidatit republican për president, Donald Trump.
8. Një zjarr I madh që ka shpërthyer në qytetin Sao Paulo të Brazilit ka marr jetën e një zjarrëfiksi dhe ka dhkatërruar një muze të njohur rreth 100 vjet i vjetër.
9. Presidenti rus, Vladimir Putin ka thënë se Rusia nuk po synon rikthimin e Bashkimit Sovjetik.
10. Shkencëtarët paralëjmrojnë zhdukjen e Liqenit të Ohrit, si pasojë e faktorit njeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.