Ballina / Galeria / 10 fotot që përshkruajnë më së miri Tibetin
Tibeti_infoglobi

10 fotot që përshkruajnë më së miri Tibetin

Tibeti është një nga 5 rajonet autonome të Kinës, që ka ekzistuar si shtet më vete vetëm gjatë periudhës 1913-1951.

96 % e 2.5 milionë njerëzve që banojnë në këtë rajon, janë tibetianë, por sot Tibeti nuk ekziston si një komb.

Aktualisht, ai është një pikë turistike tërheqëse për qeverinë kineze, edhe pse akoma ka probleme me Pekinin, për shkak të këmbënguljes që t’i jepet sërish pavarësia.

Tibeti shquhet për dendësinë më të ulët, sepse ka një sipërfaqe prej 1.22 milionë kilometrash katrore, për 2.5 milionë banorë.

20 fotot e mëposhtme përshkruajnë më së miri karakteristikat e gjeografisë, historisë, besimit dhe jetesës në Tibet.

16

17

18

19

20

tibeti_21

22

25

24

23
 

Check Also

Trafiku kina

Trafiku në Kinë gjatë festave (Foto)

Më shumë se 10 000 makina ngecën në trafik në Kinë gjatë kësaj jave. Mbi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *