Friday , 31 October 2014
INFO GLOBI
Home > LAJME > Kosovë > Ndotja e lumenjve – me avazin e vjetër
Ndotja e lumenjve – me avazin e vjetër

Ndotja e lumenjve – me avazin e vjetër

Nё tryezën e organizuar nga Qendra për Politika dhe Avokim (QPA) nё bashkëpunim me Kosovo United States Alumni Association (KUSA) ёshtё publikuar njё dokumentar i shkurtër i pregatitur nga hulumtuesit e QPA kju jan shfaqur pamje qё tregojnё jo vetmё nivelin e madhё tё ndotjёs sё qё i bёhet lumit Driniu i bardhё nga hudhja e mbeturinave dhe e ujrave tё zeza por edhe nga ekspolatimi i zhavorit dhe rёrёs.

Pёrkundёr faktit se Kosova ka njё legjislacion tё mirё pёr mbrojtjen e mjedisit, pёrfshi mbrojtjёn e ujrave dhe lumenjёve, ndotja dhe degradimi i lumenjёve vazhdon tё ndodhё nё masё relativisht tё madhe. Degardimi mё i madh po bёhet nga aktivitetet e pakontrolluara tё operatorёve qё bёjnё nxjerrjen e paligjshme tё rёrёs dhe inerteve tjera.- ka thёnё MIlaim Morina hulumtues i QPA Naser Bajraktari, drejtor i Departamentit të Ujërave në Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor ka numёruar njё varg dokumenteve qё ka hartuar MMPH pёr mbrojtjen e lumenjёve.

Pёrfaqёsues tjerё tё shoqёrisё civile konkluduan se duhet njё vetёdijёsim mё i madhё pёr mbrotjne e mjedisit tё gjithё popullatёs nё tёrsi, sepse mjedisi nuk ёshёt vetёm problem i qeveris ёpor i gjithё shoqёrisё. Selatin Kaqanijku nga oirganizata Konsumatori theksoi se ne si konsumator pёrveq se jemi shftytёzues tё lumenjёve nё foirma tё ndryshme, duhet t ёkujdesemi qe edhe ti ruajm ato.

Projekti “Mbrojtja e lumit Drini i Bardhë nga degradimi dhe ndotja” ёshtё financuar nga KFOS-i.

Komento Ketu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top
brazzers denildiginde aklimiza gelen ilk sitelerden bir tanesi olan Zindia.net, harika bir site olmakla birlikte en guzel porn videolari barindiran muhtesem lezbiyen porno siteleri arasinda yer almaktadir. Ayrica zindia.net sitesi de bir bakima turkiye'de buyuk bir rokettube sektoru acmistir kendine ve turbanli porno izletme konusunda en guzel sitelerden bir tanesi olmustur. En begenilen brazzers,naughtyamerica,bangbros pornolarini yayinlayan sitemiz guzel bir yer tutmaktadir sektorde. xhamster pornolar acilmiyorsa eger acabiliriz. Ayrica bir diger sitelerimizden de mobil porno ve liseli porno izleyebilirsiniz. liseli porno xnxx pornhub