Monday , 22 December 2014
INFO GLOBI
Home > LAJME > Botë > Ndodh vjedhja më e madhe bankare në histori
Ndodh vjedhja më e madhe bankare në histori

Ndodh vjedhja më e madhe bankare në histori

Autoritetet amerikane kanë bërë të ditur se një unazë e krimit kibernetik ka vjedhur 45 milionë dollarë, duke sulmuar një databazë të kartelave debitore dhe duke tërhequr para nga mijëra bankomatë, në më shumë se 25 vende.

bakomat_1Aksioni është cilësuar si një nga vjedhjet më të mëdha bankare në histori.

Vendet ku janë vjedhur paratë nga bankomatët përfshijnë Francën, Gjermaninë, Britaninë, Italinë, Japoninë, Pakistanin, Rumaninë, Rusinë, Ukrainën dhe Shtetet e Bashkuara.

Prokurorët amerikanë kanë thënë se operacioni ka ndodhur në dy faza, në dhjetor dhe në shkurt.

Autoritetet në SHBA kanë arrestuar shtatë persona, nën akuzat se kanë qenë pjesë e qelizës njujorkeze të unazës, raporton rel.

Ata akuzohen se kanë tërhequr 2.8 milionë dollarë para të gatshme në më pak se një ditë.

Prijësi i akuzuar i qelizës amerikane raportohet të jetë vrarë në Republikën Domenikiane, muajin e kaluar.

support_b_468_60

Komento Ketu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top