March 31, 2015 2:13 am
Home / Kosovë / Ku duhet të votoni?

Ku duhet të votoni?

Të gjithë personat mbi moshën 18 vjeçare që për herë të parë kanë të drejtë vote, mirëpo nuk e dijnë se në cilën qendër të votimit kanë të drejtë të votojnë, këtë mund ta bëjnë duke klikuar në linkun Ku duhet me votu.

vota_3Në atë link duke shkruar numrin personal, emrin, mbiemrin dhe datën e lindjes, mund ta gjeni se cila është qendra juaj e votimit.

Përveç numrit së qendrës së votimit aty shfaqet edhe adresa me google map.

Ndërsa të gjithë personat që nuk janë të kënaqur me qendrën e tyre të votimit dhe dëshirojnë të ndërrojnë qendrën brenda komunës duhet plotësuar formularin për “Ndërrim të Qendrës së Votimit” me ndihmën e Zyrtarit Ekzekutiv të KKZ-së suaj lokale.
”Kjo vlen vetëm nëse ndërroni qendrën e votimit brenda komunës së njëjtë. Ndërrimi i qendrës së votimit mund të bëhet nga 06 gushti deri më 24 shtator 2013 në zyrat e Komisionit Komunal Zgjedhor, në komunë tuaj” njoftojnë zyrtarët e KQZ-së.

Nëse keni ndërruar vendbanimin dhe dëshironi të votoni në një qendër votimi në ndonjë komunë tjetër, ju duhet  ta informoni QKRC (Qendrën Komunale të Regjistrimit Civil) për ndryshimin e adresës suaj. Pas ripërtrirjes së adresës në Regjistrin Civil, ndryshimi do të pasqyrohet edhe në Listën e Votuesve./infoGLOBI/F.H

support_b_468_60

Lexo edhe këte

shkolla

Arrihet marrëveshja për edukimin parashkollor

Është arritur marrëveshja për edukimin parashkollor në mes të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë. ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>