Sport

Teknologji

Kulturë

Intervista

Roboti në zbulim të ‘misterjeve’ të lashta

piramida e diellit meksike

Mikro-roboti, i ndërtuar enkas për kërkime të arkeologëve në Piramidën e Diellit në Meksikë, ka sjellur zbulime të reja të Tempullit Quetzalcouatl Janë regjistruar disa rrugë të pashkelura për 2 mijë vjetë, kurse fundi i tyre si duket është një dhomë antike. të tempullit, tempull ky për të cilin meksikanët ...

Shpalose

Shpikjet që lindën gjatë Luftës së Parë Botërore

ora nderrimi i kohes

Zinxhiri i pantallonave, pecetat higjienike, orët e dorës, ndryshimi i orës gjatë verës, salçiçet vegjetariane apo komunikimi radiofonik, qenë të gjitha shpikje të Luftës së Madhe, jo gjithmonë teknologjikisht të përparuara, por të domosdoshme në kohë lufte apo paqeje. Pecetat higjienike Një material i quajtur cellukoton sakaq ishte shpikur para ...

Shpalose

10 Këshilla nga Coco Chanel

cocochanel

Ajo nuk ishte e bukur, nuk ndiqte modën por kishte shpirtin e saj te mbledhur si ne një bace gjithë stilin e botes se veshjes. Gruaja qe zhduku nga historia burgosjen e korseve dhe veshi fustanet e lirshëm, zëvendësoi gjerdanet e rende me perla te bardha. Bluzat me vija te ...

Shpalose